Czech Freeski Tour 2023

Share

Po dvou letech neúplných sezón to letos konečně vypadá, že bychom si mohli užít zimu plnohodnotně a tím i letošní sérii závodů Českého poháru s názvem Czech Freeski Tour 2023!

Hory pomalu ale jistě zasypávají první sněhové vločky, které snad již vydrží po zbytek sezóny. Ideální doba zveřejnit první informace o české závodní sezóně. Letos se opět chystá český pohár ve freeski Czech Freeski Tour 2023 pod hlavičkou Svazu lyžařů České republiky a České mincovny.

Akce se bude konat postupně ve 3 českých resortech – v krkonošské klasice Freestyle area Vítkovice, kde se pojede bodovaný závod FIS, v oblíbeném areálu Deštné v Orlických horách a letos konečně zavítáme také do Jeseníků na Červenohorské sedlo.

Těšit se můžete na prizemoney a věcné ceny od partnerů závodů – kultovní značky Oakley, prodejny a on-line magazínu Freeskier.cz, freeski a longboard shop snowpanic.cz a legendární freeski značky Armada. Energii ti doplní Red Bull.

Czech Freeski Tour 2023 je určen všem jezdcům a jezdkyním na lyžích za účelem propagace sportu zvaném freeskiing a hledání talentů do již existující české freeski reprezentace, jejíž členové se představili dokonce i na ZOH v Sochi 2014. Závody pomáhají vytáhnout nové talenty, kteří se mohou připojili k tréninkům české reprezentace, což jim umožní další zdokonalování jezdeckých dovedností.

Místa a datum konání:

28. 1. 2023❗️Změna termínu❗️
Lednové datum se ruší a závod se přesouvá na 25. 2. 2023 – FIS Vítkovice / slopestyle
29. 1. 2023❗️Změna termínu❗️
Lednové datum se ruší a závod se přesouvá na 26. 2. 2023 – FIS Vítkovice / Big air
11. 2. 2023 – MČR Deštné v Orlických horách / slopestyle
18. 3. 2023 – ČP Červenohorské sedlo / slopestyle

Závodů českého poháru se může zúčastnit kdokoliv, pokud nemáte FIS kód, domluvte se po mailu s Romanem na daleckyroman@seznam.cz. FIS závodu ve Vítkovicích se mohou zúčastnit pouze závodníci s FIS kódem a starší 13 let včetně. 

Těšíme se na vás!

Koukni i na web Czech Freeski Tour 2023  a Facebook stránku.