Soldiers 2K20 – výsledky

Share

Letošní Soldiers máme za sebou a jedním slovem to byl nářez!

Českým klukům se v závodě bohužel nedařilo a nikdo z nich nepostoupil do semifinále. To jim ale nezkazilo chuť ani náladu a zejména ve večerních hodinách to rozjeli ve velkém stylu! A teď nemluvím o párty, ale především o exhibičním závodu Night Attack, kde team ve složení Vojta BřeskýJesper Tjäder a Daniel Hanka obsadil první místo. Nebylo to ale jednoznačné vítězství. V dalším teamu totiž Stěpán Hudeček lítal čisté double corky a o prvním místě tak nebylo do posledního skoku rozhodnuto.

Matěj švancer tesně před třetím corkem při switch triplu.

Pojďme ale zpět k hlavnímu závodu. Semifinále stálo rozhodně za to. O triky světové úrovně nebyla nouze. Ale to, co se dělo ve finále asi čekal málokdo. Na obrovském skoku v Deštné předvedli jezdci úplné šílenství a podle mnohých šlo o nejlepší finále Big Air závodu historie. Antoine Adelisse skočil například switch triple s pre-nose grabem (Neuvěřitelný!! Jedeš pozadu na monstrózní skok, chytáš si špičku už na nájezdu, děláš switch triple, letíš asi 30 metrů a u toho stále držíš špičku lyže!?), no prostě bláznovství, na který hned Birk Ruud odpověděl 1800! K tomu přičti doubly a triply s všema možnýma grabama a máš finále jak se patří!

Večerní finále


Obrovský skok si bohužel vyžádal i několik zranění. Nick Goepper, jedna z největších hvězd závodu, se zranil už při tréninku při triple corku a do závodu nenastoupil. Ale už je v pořádku a dokonce v Peci pod Sněžkou nyní natáčí záběry do videa. Další zranění při posledním skoku finále si přivodil Elias Syrja, který dopadl svůj switch triple screamin seamen až na poslední metr dopadu a odnesl to meniskus, křížový vaz, chrupavky i další vazy v koleni.

Nick Goepper se sbírá po pádu.

Výsledky Soldiers 2K20:

1. Antoine Adelisse (FRA)
2. Birk Ruud (NOR)
3. Ulrik Samnøy (NOR)
4. Elias Syrjä (FIN)
5. Andri Ragettli (SUI)
6. Alex Hall (USA)
7. Fabian Bösch (SUI)
8. Oscar Wester (SWE)
9. Thibault Magnin (ESP)
10. Jesper Tjäder (SWE)
11. Hannes Rudigier (AUT)
12. Lukas Müllauer (AUT)

Češi se umístili následovně:

28. Štěpán Hudeček (CZE)
29. Matěj Švancer (CZE)
30. Vojta Břeský (CZE)
35. Radek Palkoska (CZE)
36. Honza Ferbr (CZE)
42. Vojta Ševeček (CZE)

Pohled z dálky na rozjezd se skokem.

Jelikož se jednalo o finále světového poháru v Big Air, rozhodovalo se i celkovém vítězi. Šanci zvítězit v celkovém pořadí zde měli pouze 2 jezdci a to Alex Hall a Birk Ruud. Bitva to byla napínavá a zde je závěrečné umístění:

  1. Birk Ruud (NOR)
  2. Alex Hall (USA)
  3. Antoine Adelisse (FRA)
Vítěz celkového pořadí Birk Ruud s křišťálovým glóbem.

Závěrečné výsledky ženské kategorie:

  1. Giulia Tanno (SUI)
  2. Mathilde Gremaud (SUI)
  3. Johanne Killi (NOR)

A jako vítězný národ byli vyhlášeni Švýcarové!

Vítězný národ v celkovém pořadí.

Podívej se, jak probíhal závod Soldiers 2K20 z našeho pohledu – Instagram Stories Highlights.

Několik zajímavostí na závěr:

  • Dopad skoku odtál zhruba o metr, dopadalo se z větší výšky, skok byl o to nebezpečnější a proto se zrušil ženský závod.
  • Soldiers komentoval bývalý profi freeskier Martin Misof, nebo také Maty Vránek a pro ČT Jirka Volák.
  • Nick Goepper se zranil v tréninku. Před ním na skoku spadnul jiný závodník. Dopad skoku se uzavřel, ale to už byl Nick na nájezdu a šel do triple corku.
  • Závodníci měli připraveno perfektní zázemí včetně čtyř hvězdičkového wellness hotelu a pod sjezdovkou jim byl k dispozici vyhřívaný stan s jídlem, místem na fyzioterepii a rotopedy na zahřatí před skoky.