O’Neill Czech Freeski Tour 2021 – první informace

Share

Známe termíny O’Neill Czech Freeski Tour 2021!

Nikdo sice nedokáže odhadnout, jak bude tato zima probíhat. Vleky jsou aktuálně zavřené a nařízení vlády se mění ze dne na den. Ale to nám nebrání v tom, abychom koukli na to, co všechno je v rámci českého poháru pro nás nachystané. V případě rozvolnění opatření se letos pojedou 4 závody. Tak doufejme a držme palce, ať se zima vydaří.

V roce 2021 se můžeme těšit už na osmý ročník českého poháru ve slopestylu a big airu. Svaz lyžařů ČR vystupující nově jako Czech Ski & Snowboard ve spolupráci webem FReeride.cz/ski a generálním partnerem O’Neill nachystaly pestrou paletu čtyř závodů. Nebude mezi nimi chybět slopestyle, big air i jedna letní zastávka, která se poprvé objevila již v minulé sezóně. A protože se osvědčila, zůstala v kalendáři i pro nový ročník. Postupně nás čeká lednová návštěva Vítkovic, kde na to vlítneme hned od podlahy Mistrostvím ČR. Únor bude patřit Deštné v Orlických horách, březnový termín se pak odjede na big airu ve Špindlerově Mlýně a všechno noblesně zakončí prosluněný červnový závod na nově vybodovaném skoku v Jumparku Matylda nedaleko severočeského Mostu. 

Tradičně bude závod rozdělen na čtyři kategorií. Nejmladší prckové jako děti, starší kluci coby junioři, nezapomíná se ani na dámy a všemu pak bude vévodit královská kategorie mužů. Závodů českého pohár se může zúčastnit kdokoliv, není potřeba být majitelem FIS kódu. Ti nejlepší se na každé zastávce mohou těšit na věcné ceny od partnerů a sponzorů, kterými je pochopitelně O’Neill a dále pak ArmadaSportisimoMolo Sport, Freeskier.czSnowpanic a Adrex.com. Energii pak bude mít na starosti Red Bull a tyčinky Corny.

O’Neill Czech Freeski Tour 2021 je určen všem jezdcům a jezdkyním na lyžích za účelem propagace sportu zvaného freeskiing a hledání talentů do již existující české freeski reprezentace. Členové reprezentace se představili dokonce i na ZOH v Sochi 2014, kde náš nejlepší závodník/olympionik Marek Skála obsadil ve světové konkurenci báječné 24.místo.

Kalendář O’Neill Czech Freeski Tour 2021:

31.ledna – Vítkovice, Mistrovství ČR slopestyle
28. února – Deštné v Orlických horách, slopestyle
7. března – Špindlerův Mlýn, big air
12. června – Jumpark Matylda, letní big air do vody

Web O’Neill Czech Freeski Tour 2021najdeš zde.