Snowparky USA: Breckenridge, Colorado

Share

 

Dnes se podíváme do slavného skiareálu Breckenridge.
Jak vypadá místní snowpark a kolik stojí permice? To se dozvíš, pokud budeš pokračovat ve čtení.

 

Městečko Breckenridge (Breck) se nachází v Summit County v Coloradu, cca hodinu a půl od Denveru. V posledních letech se toto místo stalo velice vyhledávanou turistickou destinací, což s sebou bohužel přineslo i některá negativa, jako je radikální nárůst cen ubytování a permanentek nebo velké množství lidí v hlavní sezóně.

Výhled na středisko Breckenridge Foto: Vail Resorts

Lyžařské středisko vlastní mezinárodní gigant Vail Resorts, takže kromě denních permanentek zde můžeš využít i permanentky EPIC Pass. Středisko se rozprostírá na pěti vrcholcích Peak 5 až Peak 10 a díky tomu se pyšní různým terénem i obtížností, kde si na své přijde každý lyžař, ať již začátečník nebo profesionál. Sedačkou Imperial Express se lze vyvézt do výšky 3914 m n.m. a sjet přímo do legendárního snowparku.

Skier: Chris Weir Foto: Mikkel Hjort-Pedersen

Po vjezdu do snowparku máš dvě možnosti. Když budeš pokračovat rovně dolů, přijedeš do Park Lane, kde se nachází středně velké překážky. Pokud se budeš držet napravo a projedeš skrz lesík, objevíš se u Freeway parku (přestavěný set up po Dew Tour). Zde tě zajisté nadchnou skoky ohromných rozměrů.

Skier: Alex Hall Foto: Laura Obermeyer

Park Lane je určený pro středně zdatné až pokročilé lyžaře. Nachází se tu překážky velikosti M a L. V této části jsou postaveny za sebou dvě lajny po třech skocích. Vrchní tři jsou menší (cca 3 až 6 m table), spodní jsou větší (cca 8 až 12 m table) a končí ve spodní části parku, kde je většina větších rejlů. Za zmínku stojí legendární duha z Breku, která se nachází právě v této části parku.

Freeway je slopestyle trať z Dew Tour v Breckenridge s překážkami velikosti L a XL. Hlavní trať mívá nejdříve velký stairset a poté následují čtyři za sebou jdoucí velké skoky (cca 12 až 18 m table). Napravo od ní se nalézá super pipe opravdu monstrózních rozměrů. Kdo byl například v LAAXu, tak ví o čem je řeč.

Vrchní část Park Lane se třemi skoky bývá otevřena obvykle již v listopadu. Park se následně postupně doplňuje podle aktuálních sněhových podmínek až do půlky prosince, kdy se po skončení Dew Tour otevírá Freeway a Park Lane v celém rozsahu.

Zdejší skoky jsou proslavené po celém světě a pokud budeš mít jen sebe menší možnost se sem podívat, určitě neváhej.

Denní permanentka = 169$ ≈ 3700 Kč

Epic Local Pass  = 669$ ≈ 14 600 Kč

Epic Pass = 899$ ≈ 19 600 Kč