Riči Brož – horomil z Šumavy

Share

Čau, Riči, nedávno ses vrátil z Japonska, jak bylo?

RB: Konichiwa! Bylo úžasně. Tam asi jinak být nemůže. Řekl bych to asi, i kdyby nebyl žádný sníh, protože je to úžasná země.  Ale naštěstí byla klasika, což znamená 4 metry sněhu a furt novej pudr.  Udělali jsme si z toho takovou každoroční klasiku, takže za rok počtvrté.

Možná né uplně všichni tě budou znát, krátce se nám, prosím, představ.

Riči Brož jméno mé. Táhne mi na 30ku, i když každý kdo mě zná, ví, že v mém případě to fakt znamená jen nějaké číslo 😀  Narodil jsem se, žiju a umřu v Železné Rudě na Šumavě. Mám tady všechno pro moje žití. Freeski a mountainbike  je pro mě vše!  Už pár let se starám o Harakiri Gang a v poslední době rozjíždím projekt pro milovníky Šumavy – #welovesumava.

Ty se ve freeski komunitě už pohybuješ dost dlouho a mimo to jsi hlavou a motorem hned několika akcí, parků, skoků do vody, atd. Co vlastně všechno děláš?

Tak hodně let zpátky jsem začal „za peníze“ stavět park tady na Šumavě. K tomu jsem
se začal motat kolem závodů a bavilo mě vidět, co za tím je. Postavili jsme skok do vody, tam jsme začali dělat první závody. Poté jsem začal spolupracovat s firmou Horsefeathers a obul jsem se trošku víc do té organizace. Ještě jeden rok jsem stavěl HF snowpark, a pak přišlo moje „dítě“ a tím je HF Iron Jam. Troufnu si říct už legendární streetový závod uprostřed města, který se letos vrátí ve velkým stylu. Do toho letní akce Snow & Sun v Plzni a pak nějaké menší lokální akce a většinu těch akcí ještě kecám do mikrofonu.

Autor: Shaun Mittwollen

Nejseš jenom organizátor, ale pořád dost dobrej aktivní lyžař, jak si užíváš letošní zimu?

Užívám si každou zimu, ať je, jaká je. Letos výbornej leden na Šumavě a únor v Japonsku. Takže naprášeno dostatečně.

Autor: Shaun Mittwollen

Tvojí devízou je hlavně hlubokej sníh, nebejvá to u vás na Šumavě trochu problém? Přece jenom sněhu není každej rok tolik jako letos… máš nějaký svoje šumavský spoty, který bys rád doporučil nebo jsou to tvoje secret místa, který ukážeš jedině fofografovi, aby tě tam blejsknul?

Zimy jsou sice zvláštní, ale přece jen tady máme kopec vysoký bezmála 1500m hned za hranicemi a to je můj zimní domov. A kupodivu i tam toho sněhu poslední zimy bylo relativně dost. Terény tam jsou super.  Pláně, skalky, stromy v jedný lajně. A hlavně tě vyveze nahoru lano a můžeš to pálit jízdu za jízdou, že si nestihneš ani odpočinout. Tajný místa nějaký jsou, ale vše je to kolem Velkého Javoru a jezerní hory. A poslední roky jsme si s bráchou koupili skůtra, takže krom toho že se dostávám i na místa kam by se mi šlapat úplně nechtělo, tak sem začal v prašanu lítat i na skůtru a to je teprve lahoda!

Šumavský království

Kde všude jsi mimo zmiňovaný Japonsko už za prašanem byl?

Klasika je Rakousko a pak Francie. Ale ty tři poslední zimy raději našetřím a letím užít právě to Japonsko, kde toho člověk najezdí stejně jak za celou zimu kolem nás. Jinak 10 minut autem to mam právě na ten náš „ledovec“, takže tam jsem furt.

Chceš ještě před rozstřelem něco vzkázat nebo někomu poděkovat atd?

Neremcat a užívat! Díky Horsefeathers,  Armada skis CZ a Electric !

Rozstřel s Ričim:

Skoky nebo raily?

Skoky aka dropy!

Switch nebo normal?

Normal. Na switch umím akorát obloučky.

Prašan nebo slush?

Japow!

Obtížnost nebo styl?

Styl!!!!

S hůlkama nebo bez?

S hůlkama!

Bez hůlek podle mě může jezdit akorát Dan Hanka J ten má pro mě styl pán excelán!  A ještě raily budiž, ale kikry a nedej bože prašan bez hůlek, to je teror pro moje oči.

Autor: Shaun Mittwollen

Díky moc, Riči, za tvůj čas! Užívej.

Díky, Čau !

1 Comment

alice 16/03/2017 - 18:01

Perfektní kluk

Post Comment