ORE SKIING X Landgraaf kemp

Share

Ore mountains = Krušné Hory, Ore skiing = krušnohorské lyžování. V Krušných horách jsme vyrostli, nejprve nezávisle na sobě, později nás spojilo lyžování a jeho místní komunita. S Martinem Kavkou jezdíme společně po horách už více jak deset let. Za ty roky se freeskiing globálně hodně měnil a rozvíjel, především západně od nás. Západní věci k nám sice obecně proudili se zpožděním, tento rozvoj se však našim horám zcela vyhnul, spíše došlo k úpadku. Rádi by jsme tak povzbudili lokální freeski kulturu a předali zkušenosti novým generacím.

Freeski škola

Jak už to tak bývá, plánů je hodně. Realita je nicméně taková, že ve spolupráci s Klubem Freestylového Lyžování Most, provozujeme freeski školu. Ta se nám dělí do dvou skupin. Freeski tým a Skids. 

Freeski tým je tréninková skupina, ve které se zaměřujeme na přípravu sportovců pro disciplíny Big Air a Slopestyle. Jedná se o systematický trénink pro pokročilé lyžaře od 10ti let. Zimní víkendy trávíme především na Klínovci nebo na večerních Klínech, poblíž Mostu. V Mostě, u jezera Matylda, naopak trávíme léta. Jumpark Matylda nám poskytuje bezkonkurenční zázemí v podobě skokanských můstků, profesionální trampolíny, jibbingu a další pomůcky pro kvalitní trénink. Freeski tým momentálně tvoří 7 členů a rozhodně máme prostor se dále rozrůstat. Náš Jakub za námi pravidelně jezdí až z Prahy a určitě by byl rád, kdyby na dlouhé cesty nebyl sám. Našimi freeski trenéry jsem já, Pavel Pleskač (trenérská licence C) a Martin Kavka (trenérská licence C).

Léto na Matyldě

Skids je naší druhou “menší” skupinkou pro naše nejmenší členy od 6ti do 10ti let. Skids je prostor, ve kterém neradi používáme slovo trénink, zde jde hlavně o zábavu a přirozený rozvoj pohybových schopností a dovedností formou her. Letní program Skids probíhá především v Jumparku na Matyldě. V zimě učíme úplné základy lyžování ve skiareálu Klíny. Program této skupiny má na starost Tomáš Hašek (Trainer III. Class for Alpine Skiing, APUL B (level 2), APUL Avalange Course, APUL Race Couch, ISIA stamp), kvalifikovanějšího instruktora budete hledat těžko. I zde je velký prostor pro rozšíření skupiny o nové členy. 

Provoz obou našich skupin je pravidelný a celoroční. Ideální tedy pro zájemce z blízkého okolí. V případě, že máš zájem, ale jsi z daleka, nevěš hlavu. Kontaktuj nás a jsem si jistý, že ti nějak vyjdeme vstříc. 

Kempy / Landgraaf kemp

Mimo naše klubové aktivity, vytváříme také freeski kempy pro zájemce z řad veřejnosti. V létě jsme sice trochu pozdě, ale přece, uspořádali hned dva, na naší Matyldě. Další plánujeme na podzimní prázdniny, a to do “mrazáku” Snowworld Landgraaf, v Holandsku. Snowworld má skvělý snowpark s lajnou skoků. Tou dobou budou v provozu nejspíš i ledovce, což je rozhodně větší romantika, pokud zrovna nefouká v nárazech a je vidět dále než na dva metry. Velkou výhodou haly, je jednoduše to, že se v ní nezkazí počasí. Plus Otevírací doba 9 – 22 a permice za 105 euro na měsíc, je bezkonkurenční. Za cenu 9 800,- zařídíme dopravu, ubytování, skipas a trenéry. Pokud jsme tě tedy trochu nalákali, udělej si čas v termínu 26. — 30. 10. a dej nám vědět. Rozhodně očekávej i několik zimních kempů. 

Letní kemp na Matyldě

To je asi vše k tomu, co už se pod značkou Ore skiing děje. A co se opravdu reálně děje, můžeš vidět na našem instagramu @oreskiing. Co se dít bude, zatím nevíme, ale víme, co chceme. Určitě jsme otevření všem dobrým nápadům, takže nás neváhej kontaktovat. Ať už s nápadem nebo dotazem k našim kempům a čemukoliv, co tě zajímá. Kontaktovat nás můžeš přímo na instagramu @oreskiing, na emailu oreskiing@gmail.com nebo na tel. čísle 739 224 625

Děkujeme Freeskier.cz za prostor a těšíme se na viděnou na svahu!