Japonsko – nekonečné množství prašanu

Share
Michal Peč a Lucka Křemenová navštívili v únoru 2017 vzdálené Japonsko. Záběry z ježdění pořídili na ostrově Hokkaido v resortech Sapporo Kokusai, Rusutsu a Niseko Moiwa.
Michala jsme se rovnou zeptali i na pár otázek ohledně této, pro našince stále trochu exotické, destinace.

Čau Michale, edit je parádní, na jak dlouho jste vlastně jeli do Japonska? Měli jste tam už předem vyřešené ubytování?

Jeli jsme na dva týdny. Letěli jsme Praha – Londýn a pak Tokio. Tam jsme měli asi 20 hodin stopover, aby jsme se koukli do města (město je úlet) a potom jsme pokračovali z Tokia do Sappora, kde na nás čekal obytňák.


Celou dobu jste pak spali v obytňáku?

Přesně tak. Nechtěli jsme se upoutat jen na jedno místo, ale objezdit co nejvíce resortů. Jezdili jsme podle předpovědi a podle radaru, kde nejvíce sněžilo.

Japonsko je proslavený tunama prašanu. Takže jak to bylo během vaší návštěvy?

Když jsme přijeli, místní nám říkali, že je letos hrozně málo sněhu, že je jenom 6 metrů:)).
Hned druhý den ráno jsme se probudili a před obytňákem bylo 60 čísel. Někdy napadlo přes noc půl metru a někdy třeba jen deset čísel. Potom stačilo z hlavní lanovky popojít cca 20-30 minut na pásech, kde byl sníh opět panensky nedotčenej.

To zní neuvěřitelně. Určitě všechny zajímá na kolik takový lyžování přijde.

Jednodenní permice stojí v přepočtu cca 1000 – 1500 Kč. Letenka se dá sehnat mezi 15 až 20 tis. Kč. Zálěží, jak moc chceš utrácet a kde bydlíš, ale obecně bych na dva týdny počítal tak 40 – 50 tisíc korun.


Máš ještě nějaký zajímavosti, které bys z Japonska vypíchnul?

Hodně mě bavily Onseny, který jsou na každym rohu. Jsou to vlastně takový lázně s horkýma pramenama. Řešili jsme tak i koupáni, jak jsme byli v obytňáku. Je to za poplatek, ale je to paráda. Můžeš být ve vnitřní části, ale venku je to super, po ježdění si tam lehneš, relaxuješ a jen koukáš okolo na hory!

Díky moc za všechny informace, fotky i video. Bude nějaký poděkování na závěr:)?

Jasně, díky moc sponzorům Lusti, Snowbitch a samozřejmě taky vám:).