Honza Novotný – rozhovor

Share


Náš teamový rider Honza Novotný zveřejnil v poslední době 2 pěkné edity ze snowparku Bukovka a Karolinka. A tak jsme si řekli, že je nejvyšší čas s Honzou udělat rozhovor a trochu ho představit. Jeho život se totiž zdaleka netočí pouze kolem lyžování.


Rider: Honza Novotný; Foto: Martin Žárský


Ahoj Honzo, ne všichni tě asi znají, představ se nám trochu na začátek.

Čau, jmenuju se Jan Novotný, je mi 20, pocházím z Olomouce a moje oblíbená barva je žlutá:).


Kde tě můžeme v zimě potkat, máš nějaký homeresort?

Za můj homeresort považuju Dolní Moravu. Bohužel s parkem je to tam ale dost slabý, takže když chci jezdit ve snowparku, musím jet jinam. Letos to mám nejradši na Bukovce.



Viděli jsme od tebe parádní video z Karolinky a hned na to tu máme další kousek právě ze zmíněné Bukovky. Bylo to plánované natáčení, nebo videa vzešla tak nějak spontánně? Baví tě samotného natáčet a střihat?

Video z Karolinky jsme s Martinem Červinkou chtěli natočit už asi před 3 rokama, ale nebyli jsme schopní se nějak sejít, no a letos to konečně vyšlo. Příští rok v tom snad budeme pokračovat. To druhý video z Bukovky vzniklo dost spontánně, když mi kámoš Robin Curtis napsal, že by chtěl natočit lyžování do jeho videí, ale že mi ty záběry dá a můžu z nich udělat svoje video. Chtěl jsem jen něco splácat na ig a nakonec z toho vyšlo tohle. Jinak natáčení mě baví hodně a určitě je to směr, kterým bych se chtěl dál ubírat.



Moc jsme tě neviděli na závodech. Jak se k závodění stavíš?

Se závoděním moc zkušeností nemám, odjel jsem pár contestů a exhibicí a to mě vždycky bavilo, ale slopestyle jsem nikdy nejel. Letos jsem chtěl jet na závěr CFT do Pece, ale bohužel jsem se zranil tak třeba příští rok. Zranění přišlo víkend před závodem, právě když jsme natáčeli na Bukovce. Odrážel jsem se na switch a při odrazu se mi nějak zabořila špička. Když jsem se začal točit, tak mi tam ta noha zůstala a trochu jsem si pootočil s kolenem. Naštěstí mi vypla lyže, takže jsem z toho vyšel “ jen “ s nataženýma vazama. Každopádně mě to vyřadilo skoro na 2 týdny a už začínám mít pořádnej absťák.


Rider: Honza Novotný; Foto: Martin Žárský


Jak to vypadá se zraněním teď? Máš ještě nějaké plány na zbytek sezóny? Třeba neodjeté triky, které ti sedí v hlavě?

Do konce sezóny bych se chtěl hlavně co nejdřív vrátit na lyže a užívat jarního slushe jak jen to půjde. A u toho asi budu zkoušet co nejvíc triků na všechny strany.


Co chystáš na jaro a léto? Vím totiž, že se věnuješ i jiným sportům.

Na jaře budu asi hlavně pádlovat, protože v květnu jedu na MS v raftingu, který je letos v Australském Tully. Hodně se tam těším bude to můj první velkej závod, poprvé poletím letadlem a taky asi poznám kus světa. Po závodech tam chci na týden zůstat a zkusit surfování.

Kromě toho se trochu věnuju kanoistice a snad se v létě dostanu i na lyže.
Pokud dám zkoušky ve škole, haha. Hodně mě minulej rok začalo bavit i skákání do vody a taky bych chtěl pochodit nějaký highliny. No a nesmím zapomenout na párty a grilování bez toho by to nešlo.



Super, máš pěkně akční program:). Budeme ti držet palce.
Chceš hodit nějaké poděkování na závěr?

Nejvíc bych chtěl poděkovat samozřejmě mámě s tátou a taky tobě Ondro za podporu a rozhovor.