Holky diktují double corky

Share

Sarah Hoefflin sází double na Olympiádě.

Už je to nějaký ten pátek, co dala Lisa Zimmerman první double cork 12 a vytřela všem oči. Lisa se tím zapsala do historie a otevřela dveře mnoha dalším. Ukázala totiž, že doubly nemusí být jen záležitostí kluků a inspirovala celou řadu dalších holek, kterým se podařilo transformovat ženský freeskiing do své nynější podoby. Holky dnes točí na všechny čtyři strany a medailové jízdy na Olympiádě, Xgames se bez doublů pomalu neobejdou. Přinášíme ti velký přehled všech holek, které doubly v současnosti dávaj.

 

LISA ZIMMERMAN

Lisa si jako pionýrka holčičích doublů zasluhuje první místo v našem přehledu. Kromě double corku 12 má v rukávu třeba sw dub 10, se kterým vyhrála loňské Xgames. Lisa se momentálně potýká se zraněným kolenem, ale určitě má před sebou ještě velkou budoucnost.

 

KAYA TURSKI

Kaya už má sice svojí sportovní kariéru za sebou, ale i tak se stihla naučit sw dub 10 jen tak pro radost. Tleskáme!

 

JOHANNEE KILLI

Další dámou, která má v rukávu sw double je norský talent Johannee Killi. Nutno podotknout, že Johannin sw right double cork 10 je hodně stylovou záležitostí.

 

GIULIA TANNO, MATHILDE GREMAUD A SARAH HOEFFLIN

Z Evropy tu dále máme tři dámy, které tvoří ženskou část Swiss freeski týmu. Všechny tři mají samozřejmě v rukávu doubly a jelikož pokaždé patří k největším hecířkám startovního pole, je právě jejich zásluha, že u holek dochází k takovému progressu. Všechny mají také medaile z Xgames a Sarah a Mathilde dokonce i z Olympiády (zlatou a stříbrnou). Kdyby na Olympiádě nechyběla Giulia kvůli zranění, je skoro jisté, že by Švýcarsko ovládlo celé pódium. Momentálně jsou asi nejsilnějším týmem na závodní scéně.

GIULIA TANNO

 

MATHILDE GREMAUD

 

SARAH HOEFFLIN

 

TESS LEDEUX

Další slečnou, která poslední rok triumfuje s doublem, je mladičká Tess Ledeux z Francie. Okamžitě se jí ujal Redbull a je jasné, že o ní v budoucnu ještě uslyšíš.

 

Na závěr je tu jeden double backflip pro milovníky prašanu od Tatum Monod.

TATUM MONOD

Pokud jsme opomněli zmínit nějaký holčičí talent, neboj se a napiš nám o něm. A příští rok až naladíš stream z Xgames si nezapomeň zapnout i holčičí bigair, je dost možný, že uvidíš něco, co tě inspiruje.