Harakiri Water Jump

Share

 

Tenhle skok do vody se nachází tak trochu mimo hlavní dění. Neřeší, jak přilákat nové lidi, ani jak se zvětšit, aby se na něm daly skákat triply. Dokonce nemá ani vlastní Instagram účet, což je v dnešní době věc nevídaná:). Ale právě tyto věci jsou jeho největší předností. Harakiri skok, ležící v srdci Železné Rudy na Šumavě, si žije vlastním světem. Najdeš tu klid, pohodu, krásné výhledy a relax.

Skok se nachází max. 5 minut chůze od samotného centra Železné Rudy. Davy turistů tu ale nečekej, místo je krásně schované v kopci u malé sjezdovky. Přímo ke skoku se dá dojet autem. Je tu posezení se stříškou, takže není problém tady, i v případě deště, strávit celý den a přes noc je možné přenocovat pod stanem. K areálu náleží kruhová trampolína a budka s vybavením, které si můžeš za poplatek pujčit. Celodenní skákání i s půjčovnou vyjde na 300,-. Pokud máš svoji výbavu, samotné skákání stojí lidových 150,-.

A jak se nám skákalo? Skvěle!
Z fotek vypadá Harakiri Jump trochu menší, ale jeho rozměry jsou naprosto dostatečné. Začátečník zde nemusí být vyklepaný strachy a profík tu může trénovat switche, flat devítky a unnatural rotace do zbláznění. Příjemná je i velikost vodní nádrže. Tak akorát velká, aby se do ní člověk vždy trefil a tak malá, aby to k výlezu z vody měl jen pár temp. Pak stačí vyzout lyže, dojít k rozjedu, vyšlápnout pár schodů nahoru a může se jet znovu. Postřik kartáčů zajišťuje čerpadlo, takže člověku nic nebrání v tom dávat jeden skok za druhým.

Klasická otázka: „Stihnu tam otočit double?“
Urvat se dá a pár jich tu i padlo. Ale nedoporučoval bych to. Harakiri jump je ideální na trénování jakýchkoliv rotací do 900, corků, flastpinů, backflipů či frontflipů.

Do Železné Rudy jsem přijížděl s nevelkým očekáváním. Odjížděl jsem ale nadšený! Uchvátilo mě nejen samotné místo, okolní hory a pohoda, ale i skok. Škoda, že jsem ho nevyzkoušel dřív. Mohl jsem zde každý den naskákat 60 rotací doprava a to by můj freeskiing posunulo o hodně dopředu. Velké díky patří Richardu Brožovi za jeho přístup a za to, že Harakiri Water Jump vůbec vybudoval. Určitě sleduj i jeho další projekt We Love Šumava.

Jo a pokud tě tenhle článek navnadil skákání do vody vyzkoušet, Šimon Bartík zde pořádá 2 freeski campy, kde ti rád se vším poradí.