Freeski Premiere 2 – report

Share

Loni jsme se po delší době sešli na lodit Altenburg 1964 u premiéry ryze českých ski filmů a nejinak tomu bylo i letos. Pro letošek jsme změnili lokál na štvanickej Fuchs2, kterej je svoji atmosférou lodi hodně podobnej a byli jsme za to jenom rádi. Klub disponuje dvěmi podlažími, ze kterých bylo vidět na plátno a tak jsme se nemuseli bát, že budou filmy pro drtivou většinu lidí v rozměrech 16:4,5.

To, že akce navazovala na tu loňskou značí i dost podobný ražení promítanejch filmů. Jako první šel na řadu Pepé Kalenský, který naservíroval čistě prašanovej edit z Krkonoš, kterej všechny dost potěšil. Ono natočit freeride, na kterej se dá koukat, v našich horách není vůbec jednoduchý –  super! Po Pepkovi přišel na řadu Dan Hanka a jeho Good Ol‘ Ski Edit, což bylo vlastně jeho první video, který Dan vypustil po vážnym zranění kolene a nadělil nám jeho klasiku – rock’n’roll a styl v kombinaci s technickejma trikama. Jsme tuze rádi, že to Dan už zase nakládá jako by koleno nebylo! Kuba Piňos zas vyměnil park za Britskou Kolumbii a čekal nás tak průlet jeho sezónou v Revelstoke – kde jinde už by mělo vzniknout kvalitní video, než tam.. Kubovo video už je taky online, tak si ho mužeš vychutnat v klidu doma.Z Kanady se vracíme zase zpátky do Česka. Se Spektrum crew jsme se letos zase dostali na sever naší země, kde kluci vypouštěli duše ve streetu. Pokud ti letošní video PMPKN SP uteklo, už ho taky můžeš vidět online – věřím, že se vám film líbil – Króča)). No a na závěr nemohlo přijít nic jinýho, než zlatej hřeb večera – Šimbovo volný pokračování Slav 2! Šimon sbíral záběry nejen svýho skvělýho lyžování celou zimu napříč zeměkoulí, přiložil super střih a tak nebylo co řešit – bomba! Video ještě není online, ale hned jak bude, budeme o tom informovat.Hned po filmech šla na řadu tombola, která byla letos taky o něco bohatší. Lyže od Armada Skis, longboardy od Snowpanic.cz, hadry od Sagy, brejle od Out Of, merch Freeskier.cz nebo serepetičky od BigShocku – to musel bejt každej výherce nadšenej, nebo ne?!

Tombolu máme vyřízenou a mužem na party, kterou celou dobu ladili DJs z Nachtigeil Collective – kdo někdy byl na lyžařský akci, dovede si představit, jak to asi vypadalo..hell!Tomáš Kroczek – PMPKN SP

Na tenhle večírek jsem se fakt upřímně těšil. Po loňský akci na lodi jsme měli poměrně vysoko nasazenou laťku a chtěli to zase trochu posunout. Letošek to, doufám, v klidu překonal. Myslim, že si to všechno sedlo, jak mělo. Věřim, že bylo dobře vidět ze všech míst, že si to všichni užili stejně jako já. Byl jsem taky překvapenej, kolik lidí i přes to, že byla středa, zůstalo na afterparty – super! A vlastně jsem byl překvapenej, kolik lidí celkově zase přišlo! Díky moc všem, co dorazili, Šimbovi, že jsme to napružili a hlavně partnerům akce, bez kterejch bychom to fakt nedali.. Byl jsem rád, kolik přátel jsem zase jednou měl pohromadě! Srdéčka.

Šimon Bartík – Slav 2

Loňská premiéra byl jeden ze splněnejch snů, a zároveň motivace jít do něčeho podobnýho znova a udělat to ještě líp. Bylo skvělý sledovat, jak různorodý edity a filmy se můžou urodit na český freeski scéně. Díky moc všem co přišli, a přijďte znovu zase za rok! Obrovskej dík patří Króčovi za spoluorganizaci a partnerům eventu Armada Skis, Snowpanic, Freeskier.cz, Saga Outerwear, Out Of a BigShock! Kdyby někdo chtěl, tak mám stále Freeski Premiere trička, napište mi a za 350 je vaše:) Pepe Kalenský – Krkonoše Pov Pow

Premiéra byla skvělá, je super, že to Šimon a Tomáš zorganizovali a mohla se sejít tak velká parta na freeski vlně a i spousta snowboardistů

Jakub Janousek – Snowpanic Shop

Letošní Freeski Premiere? Nezapomenutelná! Vzniká nám tuze pěkná tradice.

Petr Křivánek – Freeskier.cz

Stejně jako vloni jste kluci udělali skvělou akci. Videjka byli ještě lepší než minulý rok a to stejný atmoška i párty. Kdo chyběl, tak prohloupil a příští akci by si neměl nechat ujít. Takže Króčo a Šimbo, jako pořadatelé jste se osvědčili. Díky za akci a že jsme mohli být s Freeskier.cz součástí. A už těším se na další ročník.

Ondra Beneš- Freeskier.cz

Skvělý! Prostor naplněný k prasknutí a hned několik super videí. Takhle by měla vypadat každá premiéra. Hodně se mi líbil koncept promítání kratších movíček z české produkce. Člověk se u toho nenudil a měl možnost shlédnout hned několik zajímavých filmů z různých freeski odvětví.

Honza Rozsypal – DJNachtigeil Collective

Sníh a voda jsou pro mě srdcovky. Šimbu znám už roky, chytali jsem spolu ryby v deltê Dunaje back in the days, a hned jak mê oslovil loni jsem vêdêl, že rád zahraju. Bylo sice třeba trochu poupravit playlist a zavzpomínat na mládí a Gotta, ale doufám, že si to všichni užili. My s Nachtigeil rozhodně. Tak snad zase príští rok!

Maty Vránek – speaker

Freeski Premiere 2019? Velkej dík Kročovi a Šimbovi, že se kousli a svolali druhej ročník. Filmy super, hodně lidí, hodně pití, hodně srandy. Za rok bych to ale radši přesunul do 02 Areny ať se všichni vejedem. Korát ten druhej den sem nebyl schopnej ani vyjmenovat první tři písmenka abecedy. Ale to k tomu patří. Ať zije dovolená…

Štěpán Rokos – PMPKN SP

Letošní premiéra se podle mě podařila na jedničku. Přišla spousta lidí, naše video mělo ohlasy a byla super kalba, takže za mě top! Jsem rád, že jsem s klukama mohl natáčet a doufám, že se vidíme příští rok na dalším videu!

Tomáš Hudini – Slav 2

Popravdě jsem vlastně jen doufal, že se Šimbovi podaří ze záběrů, co jsme spolu točili, dát něco kloudnýho dohromady a že má kdyžtak dostatek jinýho matroše. Natáčení probíhalo klasicky, skoro nic nešlo podle plánu. Ať už to byly ledky na lyžích, dron, co spáchal sebevraždu, to že pršelo, nebo že se mi urvalo vázko na ledovci. Vlastně nám vždycky nějak pomohl Pečák, za což mu opožděně děkuju. Takže na premiéru jsem dorazil docela nervózní, ale atmoška byla dost friendly, což pomohlo. No a ve finále si myslím, že jsme neodvedli špatnou práci a Šimbovi se podařilo vytvořit zase něco, co nejen v Česku vyniká a jsem rád že jsem mohl aspoň trochu přispět.

Hanzi Prouza

Asi vždycky cením čistě core věci, který nějakym způsobem spojujou nějakou scénu. A teď mám pocit, že je to víc než potřeba, takže good job. Nic navoněnýho, prostě super akce. No a když jsem vidě teaser Slav 2, tak jsem po dlouhý době šel docela s jistotou i na něco fakt dobrýho. Teď nevím, jestli je Šimba lepší lyžař, nebo střihač, super edit.

Ondřej Kučera

Z Freeski Premiere se nám stává každoroční tradice. Ať už loni na Altu nebo letos ve vhodnějším prostoru ve Fuchsu to byla parádní akce – bouřící davy lidí, kvalitní filmová produkce, narvaná tombola, piva a kalba mezi dobrejma lidma. Z filmů mě hodně pobavil sudetskej pouliční thuglife od raubířů z Jablonce, Šimbova Amerika a freeride na Mt Hood byl vyloženej kýč. Pro příští ročník, kterej doufám bude podobně produktivní, doporučuju pracujícím vzít si na další den volno!Barbora Nováková

Prašany, streety šmrncnutý snowboardingem i klasický parkový ježdění. Videí bylo letos víc než loni a troufnu si říct, že i lepší než loni. Je to přeci jen jiný koukat na to, co za rok vytvoří kámoši, a když se to pak podobá zahraničním produkcím s velkým rozpočtem a profesionálním vybavením, je ta radost o to větší. Zvlášť, když to pak můžete s těma stejnýma lidma probrat na pivku. Už teď se těším na další ročník.

Lucas Herman

Na hodnocení eventu jako takového nejsem dostatečný insider, ale potřebu mám okomentovat Šimbův počin s názvem SLAV 2. Ukázku toho, že jdou věci dělat jinak. SLAV 2 je příklad toho, že kreativním přístupem jde diváka zaujmout, pobavit a inspirovat ho. Aspoň tohle všechno přinesl tento kousek mně. SLAV 2 má jasnej rukopis a nikomu nepodlejzá. Je to svojský svérázný dílo, který se nebojí bejt právě takový jaký je. Plný kvalitního ježdění, progresivního střihu a neprvoplánových efektů…a taky roztomilejch zvířátek. Takže bez rozpaků – SLAV 2 mě prostě neskutečně potěšilo a ukázalo, že tu máme trendsettera ve tvorbě national geographic-freeski contentu.

Martin Mikyska

Šimon „Šimba“ Bartík je jedna z vycházejících hvězd na české ASMR scény. Tentokrát do Prahy zamířil na sklonku podzimu, aby s námi oslavil jeho novou desku „Don’t never give up“. Nechyběli známý hosté, blyštivá světla ani dravá show. Ti, kteří byli této jedinečné události svědky, si odnesli neopakovatelný zážitek. 10/10

Tereza Korábová

Freeski premiéra byla skvělá! Velikánskej dík a poklona Króčovi se Šimbou. Lidí, alkoholu, tanečků a srandy bylo kopec. Všechny filmy byly vesmírný (ale PMPKN SP je srdcovka). Cenim pokrok oproti minulému roku v rámci počtu vzpomínek z kalby, jen mi nějak vypadlo, kam jsem dala tu ledvinku. (Edit: Ledvinka nalezená 20 dní po akci zapadlá někde v útrobách. Díky klukům z Fuchsu!)

Fanda Hořejší

Ožral jsem se jako prase a z filmů bohužel moc neviděl.

Kompletní fotogalerii od Lukáše Veselého najdeš na našem FB profilu, tak se mrkni a označ se s kámošema!)