Free Will – český film z Kanady

Share

Film Free Will jsme mohli vidět už na pražské premiéře českých freeski filmů Freeski Premiere 2. Nyní si ho však můžeme vychutnat i z klidu domova. A o co vlastně jde? Jakuk Piňos tráví s kámošema už několikátou zimní sezónu v Kanadě, kde prozkoumávají místní terény a jezdí v tom nejlepším prašanu. A přesně tam se za nimi prostřednictvím filmu Free Will podíváme. Sám Kuba nám k tomu napsal:

„První dvě sezony, 2016 a 2017, jsme se v Kanadě rozkoukávali. Lyžařské středisko poměrně malé, ale s rozsáhlým terénem a hodně hlubokým prašanem. A lidí oproti Alpám minimum. Tak jsme se v rezortu topili jak diví, nicméně během chvilky jsme pochopili, že pro opravdu dobré lajny je potřeba šlapat. A tak jsme s tím začali a už nás to nepustilo. Více prostoru, více nápadů. Sice míň ježdění směrem dolů, ale zato dobrá fyzička a stále nový terén a nové možnosti, jak je jezdit. A inspirace nekonečno. Proto jsem film nazval Free Will.” 

„Film oběhl několik festivalů, včetně kanadského IF3 či českého Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu, a nyní je volně dostupný. Tak se pohodlně posaď a sleduj náš 10 minutový počin.” 

Sleduj také další výtvory Kuby Piňose a jeho Alternative Media.

www.alternativamedia.com
Instagram.com/alternativa_media/
Facebook.com/alternativamediacom/