FACE2FACE: Lucián Čadan x Štěpán Hudeček

Share

Jsme tady zase s rubrikou face2face! V dalším díle zůstávám v kruhu náctiletých – Lucián pár otázek poslal Štěpánovi Hudečkovi aka Speedymu, kterej je členem juniorský reprezentace a je jednou z vycházejících hvězd českýho a snad i světovýho freeskiingu.

Čus, Speedy! Vybral jsem si tě na krátkou zpověď, tak se nám můžeš rovnou představit. Co rád děláš, kolik ti je, co jíš, atd…a jak jsi se vlastně dostal k freeskiingu?

Čau, Luciáne! Začnu tím, že dělám rád freestylový lyžování, skáču na trampolíně a rád jezdím na kole. Je mi 14 a mám rád svíčkovou. 🙂 K freeskiingu jsem se dostal přes různý videa a potom přes olympiádu v Soči. Nějak mě to chytlo, tak jsem to prostě začal zkoušet.

Nedávno se jelo Czech Freeski Tour v Deštném a v Peci. Jsi spokojený se svým umístěním? A jak hodnotíš celkovou organizaci závodu?

Tak spokojenej jsem určitě, protože jsem oba závody vyhrál.  A organizace závodů taky super, jenom počasí v Peci nám moc nepřálo.

Co si myslíš, že stojí za tvým mega posunem, když si před pár lety začal s trojkama a teď tam mrskáš doubly? Jak často s akademií trénujete?

Za mým progresem určitě stojí můj trenér Pepé Kalenský a moje rodina. Trénujeme tak 1krát týdně, plus nějaký delší výjezdy do zahraničí.

Kam by jsi se chtěl ve své kariéře dostat? Máš toho ještě hodně před sebou. Nechceš zkusit zajet rampu za Maďarsko?

Asi bych se chtěl někdy podívat na Olympiádu a na X-games, to je takovej můj sen…tak samozřejmě. 😀

Máš ještě nějaký jiný koníček kromě freeskiingu?

Hrával jsem tenis, ale tomu už se nevěnuju… Taky rád jezdím na kole a skáču na trampolíně.

A poslední otázka. Máš nějakej vysněnej trik na railu nebo na skoku, kterej by jsi chtěl odjet? Jinak se měj, držím ti palce a ať se daří!

Tak na railu asi back 360 swap pretzel 450 a na skoku switch double misty 1260 s mutem nebo triple 16 se safety.

Díky, tobě taky!