Daniel Hanka – Zermatt edit

Share

Léto a lyže nejdou na první pohled dohromady. Když se ale člověk nachází na ledovci ve výšce 3883 m.n.m. ve švýcarském Zermattu, kde sníh zůstává po celý rok, tak svůj první pohled možná změní.

Právě tady každoročně vyroste skvělý snowpark, kde se lyžuje pouze v dopoledních hodinách (od 8:30 do 13:00). Pak už podmínky na lyžování nejsou ideální a ledovec se zavírá. Alespoň má člověk čas i na odpolední relax a může si užívat krásný výhled na Matterhorn.

Vůbec se nedivíme, že Daniel Hanka neodolal a do Zermattu letos vyrazil i on. Jak sám říká: „Park byl skvělý, já se cítil dost dobře, tak jsme se rozhodli něco málo nafilmovat a vznikl z toho tenhle edit.“

Jestli tě edit nálakal, můžeš ještě do Zermattu vyrazit. Lyžovat se bude minimálně do konce srpna a možná i pár dní v září. Vše však závisí na sněhu a teplotách. Aktuálně se i na ledovci teploty pohybují kolem 20 °C a vyhlídky tak nejsou ideální.

Jak už jsme si u švýcarů zvykli, nejsou zrovna z levného kraje. A dvojnásob to platí o vyhlášeném Zermattu. Za denní permici tu vysolíš závratných 88 CHF (asi 2150 Kč).